Vi er en stolt lærlingebedrift

Opplæringskontoret for teknologifag på Haugalandet, Opptek, har nominert Stena Recycling til Årets Lærebedrift i Rogaland i 2021. – Jeg brenner for gjenvinningsbedriftene! De er positive, de er ryddige og skikkelige, forteller Oddvar Larsen fra Opptek.

– Stena Recycling er en av de bedriftene som er kommet lengst på så mange områder. De lærer opp menneskene på en helt spesiell måte. De satser på ungdom og på fremtiden, og de gir alle en sjanse, Jeg hører mange rørende historier om hvordan bedriften tar i mot alle med åpne armer, og får alle til å føle seg sett og ivaretatt. Bedriften leder an som et glimrende eksempel for andre, fortsetter Oddvar Larsen.

Årets Lærebedrift i Rogaland i 2021

Vi i Stena Recycling er kjempestolte over å være nominert til Årets Lærebedrift i Rogaland i 2021. Det betyr masse for oss som jobber her å få denne anerkjennelsen, sier Arne Stokknes, filialleder hos Stena Recycling, Haugesund. – Vi jobber i en bransje som krever mye kompetanse og erfaring som man i hovedsak tilegner seg ved praktisk jobb. Derfor er lærlingene og alle ansatte vår viktigste ressurs. Kompetansen overføres og deles og vi lærer av hverandre. Og det fine med lærlingene er at de får inn vår bedriftskultur, vår tenkemåte og hvordan vi ønsker å fremstå som bedrift «i blodet».

En del av laget fra første stund

Lærlingene er Stena Recyclings fremtidige medarbeidere og en kjempeviktig ressurs! Rollen som lærling inngår i et team som består av mange dyktige kollegaer på våre større filialer. I teamet står samarbeid, omtanke og positiv holdninger svært høyt. Alle stiller opp for hverandre og har det gøy sammen. Lærlingene får kunnskap om gjenvinning, bærekraft og sirkulær økonomi. Og om å jobbe sikkert og trygt i en stor produksjon og om hvor viktig det er, slik at alle kommer seg like hele hjem fra jobben – hver dag!

Stena Recycling er en viktig drivkraft i arbeidet med å utvide kjennskapen til gjenvinningsfaget. – Det har resultert i at Opptek blir kontaktet av flere relaterte bransjer, gjenvinningsbedrifter, og ikke minst skoler for å informere om faget. Stena Recycling har sammen med Fagskolen i Rogaland også vært med å utvikle fagskole-utdanning innen gjenbruk og resirkulering på 120 studiepoeng. Det jobbes med å få denne videre til en bachelor. Det planlegges oppstart i januar 2023.

Oddvar_Larsen_1_CompQual80.jpg

Oddvar Larsen, Opptek

Del denne siden

LA OSS SKAPE VERDIER SAMMEN.

Ved at du registrerer deg på et av Stena Metall-konsernets nettsteder, samtykker du i at opplysningene dine behandles som beskrevet her.