Fra matavfall til ressurs for Findus

1280x400_Findus_CompQual80.jpg

Findus har ikke bare klart å skape en suksessoppskrift for fryste grønnsaker og ferdigretter. Selskapet har også klart å ta hånd om både innpakket og uinnpakket matavfall på best mulig måte.

Som et bevis på at Findus er en foregangsbedrift for bærekraftsarbeid i næringsmiddelindustrien, har de sammen med oss investert i et unikt anlegg på fabrikken i Bjuv i Skåne. Dette var starten på den ti år lange samarbeidsavtalen som Findus har inngått med Stena Recycling. En spesialkonstruert maskin er grunnlaget for anlegget som vi har satset på sammen med Findus. Maskinen klarer å separere innpakket organisk avfall. Dette gjør at matavfallet kan brukes til å produsere biogass samtidig som mye emballasjemateriale kan tas hånd om og gjenvinnes. I tillegg håndterer vi også de store mengdene med frityrolje som oppstår i produksjonen, og sørger for at oljen gjenvinnes til biodiesel.

Alle typer restmateriale havner i dertil egnede avfallsbeholdere. Inne på fabrikkområdet trekkes beholderne på rekke etter en strømdrevet pickup – som et «minitog». Vi har utarbeidet denne løsningen spesielt for Findus, og det er også Stena Recyclings medarbeidere som håndterer avfallsbeholderne og kjører toget inne på området.

Hvert tonn med organisk avfall fra Findus kan drive en biogassbil i 1250 kilometer. I løpet av et år blir dette til biogass som holder til 20 runder rundt jorden!

Del denne siden