RE-MADE IN SWEDEN

Sammen for en bærekraftig produksjon

Bærekraftighet står høyt på agendaen for SKF. De jobber for en verden med mindre friksjon. Reduseres friksjonen, så reduseres energiforbruket i verden. Vi i Stena Recycling hjelper SKF med å nå sine ambisiøse bærekraftmål gjennom å tilby effektiv gjenvinning. Vi hjelper også SKF med å finne avsetning for materialene og tilbakeføre råvarer til industrien. Sammen slutter vi ringen og sørger for at produktene ikke bare blir Made in Sweden – de blir Re-Made in Sweden!

Kontroll i hele kjeden

Workers converse in factory

Råvaretilførselen til SKFs produksjon er betydelig, noe som innebærer at det er stort potensial for å påvirke miljøeffektene gjennom valget av råvare.

- I vår produksjon bruker vi globalt 400 000 tonn stål hvert år, og hver eneste mulighet for å unngå jomfruelige materialer er et steg i riktig retning, mener Elisabet Stadler, Manager Environment, Health, Safety and Export Control for SKF i Sverige.

Effektiv gjenvinning

Stena Recycling gjenvinner cirka 6000 tonn av ulike materialer for SKF i Göteborg hvert år.

- Vi samarbeider med Stena Recycling for å opprettholde et høyt nivå av gjenvinning. I dag kan for eksempel 96 % av slipesponen som oppstår ved sliping, materialgjenvinnes ved hjelp av Stena Recycling, forteller Elisabet Stadler.

Stena Recycling håndterer også farlig avfall. En stor verdi for SKF er at vi ikke bare gjenvinner materialer, men også tar ansvar for transport av farlig avfall på en lovmessig og korrekt måte. SKF vet hvor avfallet havner, siden vi tilbyr fullstendig sporbarhet.

 

 

VI HJELPER DEG VED Å:

Analysere – Avfallshåndteringen, behovet og utfordringene.

Lære opp – Sortere riktig, ulike miljøaspekter, skape sikkerhet og orden samt hjelpe deg med å følge lovverket.

Forbedre – Optimalisere avfallshåndteringen, tilby statistikk om gjenvinningen og identifisere nye og bedre løsninger.

Våre tjenester for produksjonsindustri

Sammen skaper vi løsninger for din avhallshåndtering, uansett hva slags materiale det er som er til overs. Du får en effektiv, sikker håndtering og gjenvinning av materialet. Det er bra for miljøet – samtidig som du kan fokusere på virksomheten din.

Design for gjenvinning

Allerede på designstadiet kan du skape et produkt med høy gjenvinningsgrad, man pleier å si at 80 % av et produkts miljøpåvirkning avgjøres allerede i designfasen.

Les mer

Avfallsløsninger

Sammen skaper vi løsninger for din avhallshåndtering, uansett hva slags materiale det er som er til overs.

Les mer

Sammen slutter vi ringen

Sirkulær økonomi gjør fremskritt hver dag og skaper fremtidshåp for industrien.

Les mer
Del denne siden