Bærekraft i generasjoner

2021-07-09

Bærekraft i generasjoner_CompQual80.jpg

Svært ofte hører vi om mennesker som tar med seg jobben hjem. Det gjør Truls Thorbjørnsen i Stena Recycling også. Men på en positiv måte. Bærekraften. Han tar med seg de gode verdiene og selve kjernen i det vi driver med til daglig – hjem til sønnen sin Simon. Og dette skaper gode ringvirkninger, som har gjort nytte av avfall til en ny type energi; Kreativ energi.

Simon har sammen med studenter fra Operahøgskolen, Designhøgskolen, Norges Musikkhøgskole og Institutt for Scenekunst satt opp et fyrverkeri av en opera som tar i bruk avfall på kreativt vis. Selve forestillingen er på ca. 15 minutter. Fargerik og stemningsfull, musikalsk og fengslende. Hvor både kostymer og kulisser er skapt av nettopp avfall, og temaet er sirkulær økonomi. Historien handler om hvordan ditt forbruk og sløsing med ressurser i livet, vil få konsekvenser for deg når du dør...

Verden blir stadig blir mer bevisst på effekten av god miljøpolitikk og konsekvensene av å vende ryggen til. Det er de yngre som leder vei. De unge er mer opptatt av klima enn de eldre. Barn og unge vet mye mer om kildesortering og plastsøppel i havet enn hva foreldrene gjorde da de var barn. Det er gode nyheter for fremtiden og det er gode nyheter for Stena Recyclings arbeid for å maksimere gjenbruken av jordens ikke-fornybare ressurser.

I en undersøkelse kalt Klimabarometeret sier flertallet av befolkningen (53%) at de er bekymret for hva klimaendringer vil gi av konsekvenser. Det kan skyldes at stadig flere ser klimaendringer i sitt eget nærmiljø. Varighet av årstider, høyere temperaturer og mindre snø. Slike ting som vi merker på kroppen. Fornybar energiproduksjon, gjenvinning av råmaterialer og grønn innovasjon er viktige prioriteringer i klimaarbeidet for fremtiden. Prioriter som gjør at vi ser lyset i enden av tunellen. Et grønt lys.

Stena Recycling har kommet et godt stykke på bærekraftsreisen, men det er mye arbeid som gjenstår. Å se avfall bli til nye råvarer og ny energi, selv kreativ energi på en scene, gir motivasjon og håp om at alle sammen her på kloden vil se på avfall som en viktig ressurs.

Ingenting er oppbrukt. Sammen jobber vi for å skape en bærekraftig fremtid, og for oss er dette et arbeid som aldri tar slutt. Kos deg med forestilling!

Klikk på linken for å se filmen:

https://drive.google.com/file/d/1jP0pgj5muH-XaT7ZcGfyj1ShN0X5BBmE/view

Del denne siden