Stena Recycling starter konsulentvirksomhet

2020-10-28

Skjermbilde 2020-10-28 kl. 09.36.56_CompQual80.png

Sveriges ledende resirkuleringsselskap, Stena Recycling, utvider tilbudet sitt og starter servicevirksomhet under navnet Stena Circular Consulting. Fokuset vil være å støtte bedrifter på veien mot bærekraftige og sirkulære løsninger, og samtidig skape både miljømessig og forretningsmessig verdi.

Alt tyder på at sirkularitet i nær fremtid vil bli en nøkkelegenskap både for produksjonsindustrien og andre næringer. I sine planer indikerer både EU og Sverige at sirkulær økonomi er en viktig faktor når vi skal skape et bærekraftig samfunn. Gjennom flere tiår med praktisk resirkulerings-erfaring, har Stena Recycling i dag et unikt utgangspunkt for å bistå virksomheter i arbeidet med å bli mer bærekraftig gjennom sirkularitet.

 

– I dag ser vi et paradigmeskifte i hvordan vi utnytter jordens ressurser. De fleste har innsett at vi ikke kan fortsette med en bruk-og-kast, lineær økonomi. Vi kan ikke fortsette å sløse bort verdifulle ressurser ved bare å brenne dem opp eller sende dem til et avfallsdeponi. Vi må finne sirkulære løsninger som fungerer i praksis. Stena Recycling har en fantastisk base med solid kunnskap om alle deler av kretsløpet; fra avfallsinnsamling og prosessering til levering av prosesserte og resirkulerte råmaterialer over hele verden, forteller Mattias Nilsson, Salgs- og markedssjef i Stena Recycling AB.

– Vi skal hjelpe kundene våre å legge strategier og planer som kan bidra til å gjøre dem virkelig sirkulære. Som selskap må du på lang sikt endre hele forretningsvirksomheten grunnleggende. Det kan kreve at hele produksjonslinjer eller -prosesser må optimaliseres, slik at virksomheten blir mer bærekraftig og lønnsom i en sirkulær kontekst. Gjennom et samarbeid med Stena Recycling får våre kunder tilgang til praktisk kunnskap om design, materialvalg og teknologi. Sammen kan vi designe kundens organisasjon, prosessflyt og produkter, alt for å bli mer sirkulære, sier Mattias Nilsson.

Stena Circular Consulting vil tilby sine tjenester til svenske kunder fra i høst. I fremtiden planlegger de å ha medarbeidere i Norge, Danmark, Finland og Polen, i en organisasjon som ledes fra Sverige. Selskapets konsulenttjenester tar sikte på å hjelpe kunder med planlegging og endring for å bli sirkulære, både på kort og lang sikt. Tjenestene inkluderer:

  • Sirkulær strategi gjennom hele verdikjeden
  • Sirkulære prosesser og produktdesign
  • Optimalisering av resirkulering og avfallshåndtering
  • Utvikling av sirkulære forretningsmodeller

– Stena Recycling har gjennom 80 år bygget Sveriges ledende resirkuleringsvirksomhet. Vi resirkulerer avfall fra alle virksomheter, og leverer resirkulerte og prosess-kritiske råmaterialer til et stort antall kunder i mange ulike bransjer. Nå er tiden inne for oss til å dele vår dybdekunnskap med andre, i form av profesjonelle konsulent-tjenester basert på vår solide ekspertise, sier Mattias Nilsson.

Del denne siden