Sammen slutter vi ringen

Sirkulær økonomi gjør fremskritt hver dag og skaper fremtidshåp for industrien. Stena Recycling er en partner som skaper verdi i hele kjeden – fra produktdesign til gjenvinning og levering av råvarer tilbake til industrien og samfunnet. Vi bidrar til å slutte ringen.

Nå som verden omstiller seg og går over til en stadig mer sirkulær økonomi, spiller gjenvinning og design for gjenvinning en avgjørende rolle. Vi har store ambisjoner om hvordan vi kan bruke innovasjon og moderne, avansert teknologi for å kunne håndtere alle typer avfall, og vi samarbeider gjerne med nettopp din bedrift.

Gi materialet ditt nytt liv

Stena Recycling jobber hovedsakelig med tre deler av den sirkulære økonomien; gjenvinning, design for gjenvinning og tjenester innen ressursoptimering. Innen gjenvinning fører vi råvarer tilbake til samfunnet på en veldig effektiv måte – faktisk så effektivt at hele 95 % av en utrangert bil kan materialgjenvinnes! Takket være våre avanserte gjenvinningsprosesser kan vi øke gjenvinningsgraden, få ut renere materiale og dekke etterspørsel i neste ledd av verdikjeden.

Vi gjenvinner 200 000 biler hvert år. Det innebærer at vi fører tilbake 153 000 tonn materiale og unngår 346 500 tonn med karbondioksidutslipp (sammenlignet med å bruke nye råvarer), forteller Johan Tegbring, produksjonssjef i Stena Recycling AB. 

Slutt ringen

For oss som daglig jobber med gjenvinning, er det viktig å kunne optimalisere gjenvinningen når et produkt er utrangert. Tjenesten «Design for gjenvinning» hjelper produktutviklere med å designe nye produkter riktig fra begynnelsen. Ingenting er avfall – alt er ressurser som kan brukes om og om igjen.

Vi hjelper deg ved å:

Analysere – Avfallshåndteringen, behovet og utfordringene.

Gjøre det riktig – Lære opp, motivere, sortere riktig, skape orden og følge lover.

Forbedre – Optimalisere avfallshåndteringen, tilby statistikk om gjenvinningen og identifisere nye og bedre løsninger.

Bli med på å slutte ringen sammen med oss.

 

Design for gjenvinning

Allerede på designstadiet kan du skape et produkt med høy gjenvinningsgrad, man pleier å si at 80 % av et produkts miljøpåvirkning avgjøres allerede i designfasen.

Les mer

Avfallsløsninger

Sammen skaper vi løsninger for din avhallshåndtering, uansett hva slags materiale det er som er til overs.

Les mer

Finn den skjulte verdien

Mange av kundene våre blir overrasket over at det som virket som ubetydelig og kanskje kostbart avfall, kan bli til en inntekt.

Les mer
Del denne siden

Ved at du registrerer deg på et av Stena Metall-konsernets nettsteder, samtykker du i at opplysningene dine behandles som beskrevet her.