Moderne industriproduksjon finner skjulte bærekraftverdier

2017-05-29

Bærekraftig produksjon | Stena Recycling

Bærekraftig produksjon har de siste årene blitt et prioritert mål i industrien og en stadig viktigere del av selskapenes tiltrekningskraft. Begrepet gir nå 485 000 treff på Google, og dette tallet øker hver dag. Trenden er tydelig – industriselskapene vil bli mer bærekraftige.

Stena Recycling ser en sterk trend i hvordan gjenvinning får større betydning for industriselskapene enn før. Bærekraft og ressursoptimering er to viktige stikkord som henger sammen for industrien.

– Vi lever i en verden der råvarepriser varierer mye og påvirker selskapenes inntekter og kostnader. Lovkrav er et annet område innen bærekraftarbeidet som øker interessen for håndtering av materialene. Vi hjelper kundene med å analysere materialene og utvikle en håndteringsprosess for å optimalisere verdifulle ressurser og minimere risikoene, sier Claes Lundberg, Head of Business and Products i Stena Recycling.

En gjennomgang av ressurshåndteringen kan gi nye bærekraftige verdier som tidligere var ukjente. Ofte kan store verdier oppstå når ekspertkunnskap om materialene blir involvert i prosessen.

– Vi hadde en kunde som jobbet med ulike kvaliteter av jern, og da vi gjorde en grundig analyse av de ulike materialtypene deres, så vi at kunden blandet materialer på feil måte. På ett år tjente selskapet 3,5 millioner kroner, forteller Claes.

Fakta:
Hvert år gjenvinner Stena Recycling 5 millioner tonn avfall gjennom titusener av samarbeidsprosjekter i næringslivet.

Lær mer om våre tjenester til produksjonsindustrien

Ta gjerne kontakt med Stena Recycling

Telefon E-post

Del denne siden